Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. Επιστημονική εκδήλωση ΕΕΑΣΚΠ 10-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ
             
ΘΕΜΑ : Επιστημονική εκδήλωση ΕΕΑΣΚΠ 10-11-2013,για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ, για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00π.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” στην Πάτρα.
Την εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και ομιλία για το Σωματείο και τις δράσεις του, καθώς και για θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ ,η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ και Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ, κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, συνεχίστηκε με χαιρετισμό επισήμων και  ακολούθησε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο , Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας με θέμα : Θεραπείες αντιμετώπισης συμπτωμάτων στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και από τον Ψυχίατρο τ. Διευθυντή ΕΣΥ κ. Γεώργιο Μανωλέσο με θέμα : Το επίμονο stress στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

2013.11.10 @ Εκδήλωση για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Α. Κατσιφάρα για την παρουσία του στην εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ και ιδιαίτερα για τις σημαντικές ανακοινώσεις στήριξης των αιτημάτων των ΑμΣΚΠ που μας εξήγγειλε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.
2013.11.10 @ Εκδήλωση για την Αντιμετώπιση Πολλαπλής Σκλήρυνσης (4 photos

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, συμμετείχε στην επιστημονική εκδήλωση της Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας (#ΕΕΑΣΚΠ), για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που διεξήχθη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” στην Πάτρα.

#ΠΔΕ #Περιφέρεια #Δυτικής #Ελλάδας #Πολλαπλή #Σκλήρυνση #κατά #Πλάκας

Επιστημονική εκδήλωση ΕΕΑΣΚΠ 10-11-2013


Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ, για την Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Πολλαπλής Σκλήρυνσης, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00π.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” στην Πάτρα.
Την εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και ομιλία για το Σωματείο και τις δράσεις του, καθώς και για θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ ,η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ και Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ, κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, συνεχίστηκε με χαιρετισμό επισήμων και ακολούθησε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Καθηγητή Νευρολογίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο , Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Π. και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας με θέμα : Θεραπείες αντιμετώπισης συμπτωμάτων στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και από τον Ψυχίατρο τ. Διευθυντή ΕΣΥ κ. Γεώργιο Μανωλέσο με θέμα : Το επίμονο stress στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ακολούθησαν ερωτήσεις-συζήτηση προς τους ομιλητές . Στον συντονισμό των χαιρετισμών και των ομιλητών ήταν υπεύθυνη η δημοσιογράφος κα Άντυ Μαγνησαλή.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προσφέρθηκε καφές με πλούσια εδέσματα και η εκδήλωση έκλεισε με ελαφρύ γεύμα και παρουσίαση των δράσεων της ΕΕΑΣΚΠ των τριών τελευταίων ετών με εικόνες , σε ένα βίντεο επιμέλειας της Προέδρου του Σωματείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ κα Σταυρούλα Παναγοπούλου και έστειλαν χαιρετισμό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και Πρωτοπρεσβύτερος του Ι. Ναού Αγ. Ανδρέα Πατρών πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κα. Τασία Παπαντωνοπούλου, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Μαρία Ρούβαλη, η Δημοτική σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Μαριάννα Σταματιάδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν και η Διαμερισματική Σύμβουλος κα Δέσποινα Παπαφιλιπποπούλου. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη , το επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, εκπρόσωποι από Κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας, όπως από το «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, από τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», από τον Όμιλο Inner Wheel, από το Σύλλογο Νεφροπαθών, από την κίνηση Βαδίζοντες και μέλη από την Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ με έδρα την Αθήνα.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και η είσοδος ήταν ελεύθερη προς όλους.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς της πολιτείας, καθώς και τους έγκριτους επιστήμονες ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» για την άψογη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων.
Με εκτίμηση Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ
— at Astir Patras Hotel.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΕΑΣΚΠ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ


Δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ με εικόνες σε ένα βίντεο που περιγράφει το έργο του Σωματείου από το 2010 έως σήμερα.
«ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ» Σημειώνεται ότι είναι ενδεικτικές από εκδηλώσεις επιστημονικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, από διάφορες δραστηριότητες διεκδικήσεων, όπως διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια , από δράσεις στα πλαίσια αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, από συμμετοχές στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας με άλλες ΜΚΟ της περιοχής μας και απουσιάζουν λόγω προσωπικών δεδομένων δράσεις κοινωνικής, ηθικής και υλικής στήριξης των μελών της ΕΕΑΣΚΠ.

Ενότητα 4: Οι ασθενείς και οι άλλοι εταίροι της υγείας στο ίδιο τραπέζι





Ενότητα 4: Οι ασθενείς και οι άλλοι εταίροι της υγείας στο ίδιο τραπέζι - Patients in power | 2ο...
www.livemedia.gr

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power 2013»


Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power 2013», με εκπροσώπους την Πρόεδρο κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου και τη Αντιπρόεδρο κ. Ρούλα Λαζανά, στις 8-9 Νοεμβρίου 2013, το οποίο έλαβε χώρα στο Divani Caravel Hotel.
Αναδείχθηκαν κοινά προβλήματα και έγιναν προτάσεις για την επίλυσή τους,
Έγιναν τοποθετήσεις για διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας. Δόθηκαν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ενότητα 4 στον σύνδεσμο : http://www.livemedia.gr/video/57196
Το Συνέδριο εκτός των άλλων είχε στόχο τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής των χρηστών υπηρεσιών υγείας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την υγεία.
— at Divani Caravel Hotel Athens.