Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Καινοτομία και νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ΕΛΕΠΑΠ, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και των οικογενιών τους.

Νέα πύλη τηλεματικής εξυπηρέτησης της ΕΛΕΠΑΠ!:
Σας καλωσορίζουμε στη νέα πύλη τηλεματικής εξυπηρέτησης και ενημέρωσης, που δημιουργήθηκε απαντώντας στις ανάγκες:
1. πολιτών 2. οικογενειών και 3. συνεργαζόμενων προνοιακών φορέων.
Η ΕΛΕΠΑΠ σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες αποκατάστασης και να συνομιλήσετε με το επιστημονικό προσωπικό της σε πραγματικό χρόνο (real-time). Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό δίκτυο φορέων και συνεργατών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και παραπομπών καθώς και ένα νέο κανάλι άμεσης επικοινωνίας, ενημέρωσης και καθοδήγησης.


Read more: http://www.i-diadromi.gr/2013/04/blog-post_5778.html#ixzz2Q4B9MXta

10-26 Απριλίου η μεταφορά θέσεων των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011-2012

Εγκύκλιος υποβολής δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία


Αντιμετωπίζουν άμεσο για την υγεία τους κίνδυνο

Τα άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν, ότι εκτός από το ότι η δωρεάν χορήγηση των πρωτότυπων φαρμάκων έχει κοπεί, το τελευταίο διάστημα ακόμη και με τα γενόσημα σκευάσματα υπάρχουν προβλήματα, αφού και εκεί επιβάλλεται να πληρώσουν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Πόλεμος γιατρών – υπ. Υγείας για τα φάρμακα τύπου Losec

Την άρση του «εμπάργκο» του υπουργείου Υγείας στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τη γαστροπροστασία ζητούν οι γιατροί, με τους ειδικευμένους γαστρεντερολόγους να θεωρούν επιβεβλημένη την επανεξέταση «αυτού του ζωτικής σημασίας για την υγεία κάθε ασθενή θέματος». Το έναυσμα για το «εμπάργκο» έδωσε πρόσφατη υπουργική απόφαση η οποία περιορίζει την αποζημίωση των σκευασμάτων με τη δραστική ουσία πραζόλη μόνο για τη θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και θέτει ως προϋπόθεση ότι αυτή θα συνταγογραφείται μόνο από γαστρεντερολόγους.

2012-2013, η χειρότερη σχολική χρονιά για τα άτομα με αναπηρία

Θλιβερή, καθολική και εξοργιστική η διαπίστωση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ίδιους τους μαθητές με αναπηρία και τους γονείς τους ότι η σχολική χρονιά 2012-2013 για τα άτομα με αναπηρία είναι η χειρότερη των τελευταίων σχολικών ετών.

Νέα εμπόδια στο διορισμό ατόμων με αναπηρία!


Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

LET'S DO IT PATRINISTAS!!!

Στα πλαίσια της καμπάνιας καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα ''Let's Do It'' οι Patrinistas θα δώσουν το παρόν καθαρίζοντας την Πλαζ και το χώρου περιπάτου στο Έλος.
ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-4-2013, 9.30 πρωί αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα βόλεϊ ). Φέρτε μαζί σας γάντια καθαρισμού και σακούλες σκουπιδιών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LET'S DO IT PATRINISTAS!!!
April 14 at 9:30am
ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ - αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα βόλεϊ).

Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας



Η θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο» συνεχίζοντας την στήριξη του ΣΟΨΥ Πάτρας θα παραχωρήσει τα έσοδα από την παράσταση της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013 για την ευόδωση των σκοπών του συλλόγου.

To ΣΟΨΥ καλεί όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την υπέροχη παράσταση του έργου του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και συγχρόνως να ενισχύσουν τον ΣΟΨΥ Πάτρας.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610-621273.

1o Forum Υγείας

Το «1ου FORUM ΥΓΕΙΑΣ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ», στην Πάτρα. (Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 5:00μμ -10:00μμ και Σάββατο 10:00πμ - 8:00μμ). Το νέο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών και με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας ,έχει θεματική ενότητα «Υγεία και Ανάπτυξη».
1o Forum Υγείας
April 12 at 5:00pm

Και όμως. Είναι πλέον νόμιμο το 'φακελάκι'

Σε πλήρη νομιμοποίηση της συναλλαγής μεταξύ γιατρού και ασθενούς, οδηγεί o πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4139/13.

Μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και αξιολόγηση γνωματεύσεων του ΚΕΠΑ

Μονιμοποίηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και αξιολόγηση γνωματεύσεων του ΚΕΠΑ . Με εγκυκλιο του το ΙΚΑ δινει διευκρινισεις για την Ασφαλιστική μονιμοποιήση συνταξιοδότησης λογω αναπηρίας και την αξιολόγηση των γνωματευσεων του ΚΕΠΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ

«Οδηγός» για τις θέσεις πρακτικής άσκησης για 35.000 άνεργους νέους έως 29 ετών


Υπηρεσία τηλε-ειδοποίησης (κουμπί έκτακτης ανάγκης)

Από τις αρχές του έτους 2013 η Φροντίδα Ζωής έχει θέσει σε 24ωρη λειτουργία και για όλες τις ημέρες του χρόνου την υπηρεσία τηλε-ειδοποίσης (κουμπί ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης).

Η υπηρεσία τηλε-ειδοποίησης παρέχει σε κάθε επωφελούμενο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας ασφάλεια, ανεξαρτησία, αλλά και άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Τo 6o Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική θα πραγματοποιεί στις 12 – 13 Απριλίου 2013 στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott (Λεωφόρος Συγγρού 115, Αθήνα).
Πληροφορίες: Moνάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Τηλ.: 210 7710824, 213 2009806
Fax.: 2107710824, E-mail: info@youth-health.gr.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χορηγούνται μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Τα πρακτικά θα διατίθενται από τη γραμματεία.
Η ομάδα χοροθεάτρου «Δαγίπολη» μια ομάδα σύγχρονου χορού με πυρήνα της άτομα με κινητικό πρόβλημα, ενώνει τις δυνάμεις της με καταξιωμένους τραγουδιστές, δημιουργούς και μουσικούς και παρουσιάζει δύο μοναδικές παραστάσεις, με τίτλο «HUMAterra» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Συνήγορος του Πολίτη: Αδυναμίες και καθυστερήσεις μηνών για την πιστοποίηση αναπηρίας


Με «πόιντ σύστεμ» οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ – Καταργείται το πλαφόν στις επισκέψεις-


ΙΣΑ:Οι τελικές σταγόνες για την έκρηξη στην υγεία


Οι υπηρεσίες λειτουργούν στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) και αφορούν:
•Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
•Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» και εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων), ο ενδιαφερόμενος πληροφορείται για το εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ενημέρωση στοιχείων» παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του.

Οι δύο αυτές εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ."

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/νέες-ηλεκτρονικές-υπηρεσίες-του-ικα-για-εξυπηρέτηση-συνταξιούχων

Ειδική Συνάντηση για την κατάσταση στα ΚΕΠΑ Πέμπτη 11 Απριλίου, 9 το πρωί, ξενοδοχείο Τιτάνια

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο της αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών του ΙΚΑ, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει ειδική συνάντηση κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου γι’ αυτό το θέμα, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 09.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Είναι επείγουσα ανάγκη, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, επιστημονική κοινότητα, αναπηρικό κίνημα και άλλες αρμόδιες Αρχές, να τοποθετηθούν με ευθύτητα και παρρησία πάνω σε αυτό το θέμα, που ουσιαστικά συνιστά με τη σημερινή κατάσταση κοινωνική φυλάκιση, φτωχοποίηση και συλλήβδην ενοχοποίηση των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία.

Επιπρόσθετα, αυτή η αρνητική και δυσμενής κατάσταση, θέτει σε ευθεία σύγκρουση και αντιδικία τους υποψήφιους προς εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, τους γιατρούς μέλη αυτών, καθώς επίσης και όλους τους διοικητικούς και άλλους παράγοντες που συγκροτούν και στελεχώνουν σήμερα τα ΚΕΠΑ.

Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί, πιστεύει και διεκδικεί ότι είναι δυνατή η υπέρβαση της σημερινής κατάστασης μέσα από έναν ειλικρινή, καθαρό και έντιμο διάλογο όλων που έχουν θέση σε αυτόν για την υπέρβαση αυτής της ηθικής, ανθρωπιστικής, πολιτικής και επιστημονικής κρίσης που περιβάλλει και διαπερνά το σημερινό σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας.

Το πρόγραμμα της συνάντησης

09:00 Εγγραφές συμμετεχόντων

09.30 Έναρξη Εργασιών Ειδικής Συνάντησης

▪ Ομιλία Προέδρου Ε.Σ.Α.μεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη

▪ Χαιρετισμοί και ομιλίες από επισήμους:

- κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

- κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο, Πρόεδρο ΟΚΕ

- κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Πρόεδρο ΚΕΣΥ

- κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, Πρόεδρο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

- κ. Γεώργιο Πατούλη, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

- κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ

- κ. Κων/νο Μπαρτζελιώτη, Εκπρόσωπο Συνηγόρου του Πολίτη

- κ. Ιωάννη Βαφειάδη, Γενικό Δ/ντή Σχεδιασμού κ΄ Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

- κ. Διονύσιο Πατσούρη, Υποδιοικητή ΙΚΑ

11:30 Ερωτήσεις από συμμετέχοντες, Συζήτηση

13:00 Συμπεράσματα Ειδικής Συνάντησης από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α.
Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προσκαλεί τους ιδιώτες ιατρούς ειδικοτήτων ψυχιάτρων, νευρολόγων και καρδιολόγων να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.
ΘΕΜΑ: Καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ
ΘΕΜΑ: «Α. Ισχύς των γνωματεύσεων που εκδίδονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας καθώς και των Υγειονομικών Επιτροπών που λειτουργούσαν μέχρι τις 31/08/2011.
Β. Αξιολόγηση των γνωματεύσεων που εκδίδονται από το ΚΕ.Π.Α.
στις περιπτώσεις ασφαλιστικής μονιμοποίησης της συνταξιοδότησης
λόγω αναπηρίας.»

AITOLOAKARNANIA NET: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΕΛΠΙΔΑ"